Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Pixel Launcher van Android O nu al uit te proberen

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2017, 9:19 CategorieApplicaties

Een ontwikkelaar heeft zijn tijd gestoken in het beschikbaar maken van de Pixel Launcher die is geoptimaliseerd voor Android O. Iedereen die tenminste Android 6.0.1 Marshmallow op zijn Android heeft staan, kan de vernieuwde launcher nu uitproberen.

Pixel Launcher van Android O

Vorige week heeft Google een aantal aankondigingen gedaan met betrekking tot Android O. Het besturingssysteem moet niet alleen veiliger, maar ook sneller gaan worden, en aan aantal andere handige opties aanbieden. Je kunt de nieuwe functies al uitproberen in de publieke bèta. Mocht dat allemaal te veel gedoe zijn, maar wil je toch een glimp kunnen opvangen wat het nieuwe Android te bieden heeft, dan kun je nu ook al de nieuwe Pixel Launcher downloaden. Zorg ervoor dat je wel tenminste Android 6.0.1 Marshmallow hebt.

De Pixel Launcher downloaden kan via het XDA-forum. Dat is een Android-ontwikkelaarsforum. Het gaat om een los apk-bestand dat je buiten Google Play om installeert, dus zorg ervoor dat je binnen de instellingen hebt aangegeven dat je kunt installeren vanuit onbekende bronnen. Dat kan vanuit het menu waarin je enkele beveiligingsonderdelen kunt managen binnen de instellingen van je apparaat. Mocht je tegen problemen aanlopen, schroom dan niet om feedback achter te laten op het ontwikkelaarsforum waar de maker op actief is.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.