Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 6 met minder geheugen en betere camera naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 19:17 CategorieAndroid

Sinds december 2016 is het zeker: Nokia zou weer terugkomen. HMD Global kocht namelijk de rechten op de merknaam van Microsoft en liet weten snel met aankondigingen te komen. Afgelopen januari werd duidelijk hoe: met mid-range telefoons. Nu is bekend dat de Nokia 6 ook naar Nederland komt, maar dan met iets andere hardware.

Europees debuut Nokia 6

Lang werd verwacht dat de Nokia 6 in Europa er hetzelfde uit zou komen te zien zoals die in China beschikbaar is. Maar nu blijkt dat HMD de hardware op sommige plekken verbetert. Dat gaat weer op andere gebieden juist ten koste van bepaalde specificaties.

HMD zegt dat het “naar het hele pakket van de Nokia 6” gekeken heeft en dat “gecombineerd met feedback van klanten van over de hele wereld” aanpast. Voor Europa (en Latijns-Amerika) betekent het specifiek dat er een betere frontcamera komt, met autofocus. In ruil voor die verbeterde camera, krijgen gebruikers maar 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Dat terwijl de Chinese versie van de Nokia 6 beschikt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Toch denkt HMD dat de klant daar weinig van gaat merken, de prestaties van de smartphone blijven ongeveer gelijk. Wat de Arte Black Edition, een iets duurdere variant, betreft, blijven de specs wel gelijk aan de Chinese variant.

Nokia 6

De Nokia 6 beschikt verder over een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1.080 bij 1.920 pixels. Het apparaat draait op Android 7.1.1 en een Qualcomm Snapdragon 430-processor. Er zijn bij lancering vier kleuren: Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. Die edities kosten 229 euro. De duurdere en limited Arte Black Edition gaat 299 euro kosten.

  • Delen:
Nokia 6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.