Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alle Nokia smartphones vanaf juni wereldwijd te koop

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 10:08 CategorieAndroid

Sinds december 2016 is het al zeker: Nokia komt terug. HMD Global kocht namelijk de rechten op de merknaam van Microsoft en liet weten snel met aankondigingen te komen. Afgelopen januari werd duidelijk hoe: met mid-range telefoons. Waar en wanneer ze precies verkocht zouden worden was nog de vraag. Vandaag wordt echter duidelijk dat de Nokia smartphones vanaf juni wereldwijd verkocht zullen worden.

HMD laat vandaag via een officiële reactie weten dat de Nokia 3, 5 en 6 smartphones die eerder dit jaar aangekondigd werden tegen het einde van het tweede kwartaal (eind juni) wereldwijd op de markt moeten zijn verschenen. Niet duidelijk is in hoeverre HMD de winkels van voldoende voorraad kan voorzien zodat de toestellen ook daadwerkelijk gekocht kunnen worden door de Nokia-fans.

Het grootste nieuwe model is de Nokia 6. Deze beschikt over een scherm van 5,5-inch en een schermresolutie van 1.080 bij 1.920 pixels. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 430-processor, samen met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte. De phablet wordt geleverd met een (nagenoeg kale) versie van Android 7.1.1 (Nougat). Ook wordt de 6 gelanceerd met de Google Assistant. Het toestel is verkrijgbaar in vier kleuren: Matte Black, Silver, Tempered Blue en Copper. De gemiddelde wereldwijde adviesprijs ligt rond 229 euro. Ook zal er een speciale versie van de Nokia 6 verschijnen, namelijk de Arte Black Limited Edition. Deze versie krijgt 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte. De prijs: vanaf 299 euro.

  • Delen:
Nokia 6 Arte Black
Nokia 6 Arte Black
Android Nougat (7.x)
Nokia 6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.