Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notificaties van Chromecast en Google Home zijn voortaan optioneel

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2017, 9:07 CategorieApplicaties

Google heeft ervoor gezorgd dat de notificaties van de Chromecast of Google Home niet meer altijd op je smartphone of tablet verschijnen. Voorheen was het zo dat elk apparaat binnen een netwerk een notificatie in beeld zag staan wanneer iemand aan het casten is.

Geen verplichte notificatie van Google Home meer

Wanneer je in huis gebruikmaakt van een Chromecast of een ander apparaat waar je de applicatie Google Home voor moet gebruiken, en je zet die app op elke smartphone die verbinding maakt met dat netwerk, dan krijgt iedereen een notificatie te zien dat er iets wordt afgespeeld. Een mooi idee: want zo kan iedereen bijvoorbeeld meedenken over het nummer dat wordt afgespeeld of de film die wordt bekeken. Maar het wekt ook irritatie op voor wanneer je helemaal niet deelneemt aan dergelijke ondernemingen, aangezien je dan wel de notificatie ziet staan.

Nu kun je de app natuurlijk verwijderen, maar dat is niet handig. Daarom zorgt Google er nu voor dat de notificatie niet meer verplicht in beeld staat, maar daar moet je nog wel even wat voor doen.

  • Open de Google Home-app.
  • Tap op Apparaten (rechts bovenin).
  • Zoek het apparaat op dat geen notificatie hoeft op te roepen.
  • Tap op het menu (rechts bovenin).
  • Onder apparaatinformatie kun je nu aangeven dat anderen wel/niet de controle krijgen over het casten van media.

Deze informatie staat nu te lezen op een ondersteuningspagina van Google. De optie zelf is nog niet (of wordt) heel langzaam uitgerold. Waarschijnlijk krijg je de update binnen nu en enkele dagen.

  • Google Home
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.