Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nova Launcher 5.1 is uit bèta en voor iedereen beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 10:39 CategorieApplicaties

De makers van de populaire Nova Launcher voor Android hebben bekendgemaakt dat versie 5.1 nu uit bèta en voor iedereen beschikbaar is. Zo voegt de gloednieuwe update onder andere de dynamische badges toe.

Download Nova Launcher 5.1

De Nova Launcher is nog altijd een favoriet onder Android-gebruikers. Deze handige app verandert het uiterlijk van je Android-smartphone en -tablet, ongeacht de hardware die je draait. De nieuwe versie, het gaat om versienummer 5.1, brengt een functie met zich mee waar de community van de app al langer om gevraagd heeft: dynamische badges. Deze badges kunnen verschillende dingen laten zien: normaal zou je hier een cijfer verwachten, maar die cijfers zijn op Android, door bepaalde beperkingen, niet altijd even duidelijk.

Daarom willen de makers van de Nova Launcher zich meer concentreren op informatie in plaats van cijfers. De dynamische badges zijn in staat om informatie uit de notificaties te halen en dat betekent dat je straks bijvoorbeeld een foto van een contactpersoon naast het icoon van een berichtendienst kunt zien staan. Je moet de functie nog wel even zelf activeren door binnen de instellingen naar de notificatiebadges te gaan. Ook werkt de launcher nu een stuk beter op telefoons van Huawei en Samsung, waaronder de onlangs gelanceerde Galaxy S8.

  • Nova Launcher
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.