Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 5 geeft Samsung Galaxy S8 het nakijken in benchmarktest

Geschreven door
Geplaatst op13 mei 2017, 22:23 CategorieAndroid

De nog onaangekondigde OnePlus 5 heeft de Samsung Galaxy S8 het nakijken gegeven in een benchmarktest. De OnePlus is sneller.

Snelste Androidtelefoon

Voordat een nieuw toestel op de markt wordt gebracht, worden prototypes door werknemers vaak getest op benchmarksites. Op die manier kunnen ze zien of het toestel voldoet aan de verwachtingen. Wat de OnePlus 5 betreft, zal er een kleine polonaise zijn losgebarsten op de burelen van de OnePlus-ontwikkelaars. De Samsung Galaxy S8, die nu nog te boek staat als snelste Androidtelefoon, legt het af tegen de goedkopere concurrent.

Android 7.1.1

De OnePlus 5, met typenummer A5000, scoorde 1963 bij de single-core test en 6687 in de multi-core test. De Galaxy S8 kwam tot 1978 in de single-core test en 6375 in the multi-core test. Dat is te zien op een screenshot. In datzelfde screenshot wordt onthuld dat de OnePlus 5 loopt op Android 7.1.1. met Oxygen OS daar overheen.

Snapdragon 835-processor en 8GB ram

Het is een zeer goede score. OnePlus heeft dan ook een Snapdragon 835-processor en 8GB ram-geheugen in het toestel weten te proppen. Met zulke specificaties mag je bij andere fabrikanten een torenhoog prijskaartje verwachten, maar bij OnePlus niet. Dit bedrijf is inmiddels bij Android-telefoonliefhebbers beroemd en geliefd vanwege zijn superphones met uiterst bescheiden prijzen. De OnePlus 5 wordt door sommige Chinese online retailers alvast geprijsd op 449 euro.

Camera

Andere specs, die inmiddels breed worden gedeeld door online webwinkels en techsites: een 5,5-scherm met 2K-resolutie, 8GB ram, 4000 mAh batterij, 23-megapixelcamera (hoewel alle plaatjes twee achtercamera’s laten zien, vermelden de specs er steeds maar een), een 16-megapixel frontcamera en een vingerafdruksensor. Het 3,5 mm oortelefoongat ontbreekt niet en het toestel is snel draadloos op te laden met Dash Charge 2.0-technologie.

Wanneer komt ie?

De OnePlus 5 is nog in ontwikkeling en OnePlus heeft nog niet laten doorschemeren wanneer het toestel precies op de markt wordt gebracht. Wel is de productie van enkele huidige telefoonmodellen al omlaag geschroefd. Zo is de 128 GB-versie van de OnePlus 3T al niet meer te krijgen. Het zou dan ook weinigen verbazen als OnePlus volgende maand met het toestel op de proppen komt.

 • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Wout Van Boxem
  14 mei, 2017 om 13:39

  De Samsung Galaxy s8 is nooit de snelste android gsm geweest, de Xiaomi mi 6 was al sneller

 2. Peter Paul
  14 mei, 2017 om 21:31

  Wat een onzin om nog steeds benchmark tests te houden. Er is geen hond die daar ook maar iets om geeft. Totaal niet meer belangrijk. Behalve voor redacteuren die toch wat moeten verzinnen om maar een artikel te schrijven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.