Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 5 lijkt twee 16-megapixelcamera’s op de achterkant te krijgen

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2017, 7:00 CategorieAndroid

Er zijn foto’s op internet gezet die naar alle waarschijnlijkheid zijn gemaakt met een OnePlus 5. Dit nog onaangekondigde nieuwe vlaggenschip van OnePlus zou volgens de bijbehorende data twee 16-megapixelcamera’s op de achterkant hebben.

Render

Hoewel er nog vrij weinig bekend is over het nieuwe product van OnePlus, lijkt al wel vast te staan dat de phablet een scherm krijgt van 5,5 inch en een Qualcomm Snapdragon 835-processor. Daarbij is al eens op aanwijzing van mensen die bekend zijn met het design, een render gemaakt van het toestel. Daar zijn twee camera’s op te zien.

A5000

Wat die camera’s kunnen en welke resolutie ze hebben, is nu blijkbaar uitgelekt. De foto’s, die verder weinig bijzonders onthullen, zijn volgens de bijbehorende data die aan elk digitaal plaatje hangen, gemaakt door een A5000. Dat lijkt te duiden op het typenummer van de OnePlus 5. Een toestel met die aanduiding is al eerder gespot bij de TENAA, de Chinese telecomwaakhond. Daar moeten nieuwe toestellen worden goedgekeurd voordat ze de markt op mogen komen.

Zoomlens en groothoeklens

De zogeheten EXIF-data bij de foto’s onthullen dat de foto’s een resolutie bezitten van 4640 x 3480 pixels. Dat houdt in dat er waarschijnlijk twee 16-megapixelsensors in de camera’s zitten. Een ervan zal waarschijnlijk bedoeld zijn om mee in- en uit te zoomen, en de ander zal wellicht een groothoeklens bevatten, zodat beelden na het schieten ervan kunnen worden gecombineerd en veranderd. Zo krijg je een diepte-effect dat ook bij foto’s van professionele digitale spiegelreflexcamera’s te zien is.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.