Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘OnePlus 5 wordt veel duurder dan al zijn voorgangers’

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2017, 17:39 CategorieAndroid

Omdat OnePlus geen compromissen meer aangaat voor de hardware van de nieuwe OnePlus 5, zou dat toestel aanzienlijk duurder worden dan de vorige OnePlus-toestellen. Android Authority weet te melden dat de telefoon rond de 650 dollar gaat kosten. Dat is 200 euro meer dan de OnePlus 3T.

De OnePlus 3T kost momenteel 439 euro. De door Android Authority gemelde prijs komt in euro’s neer op 605, maar het is niet bekend of daar nog btw of andere belastingen bij moeten worden opgeteld.

Webwinkels

De prijs die Android Authority meldt, komt vrijwel overeen met de prijs die webwinkel Gearbest al een tijdje online heeft staan. Echter, die wijkt weer af van de prijs die concurrent Oppomart laat zien. Die houdt het nog steeds op zo’n 450 dollar.

High-end hardware

De nieuwssite heeft van een naar eigen zeggen betrouwbare bron vernomen dat er voor de OnePlus 5 toch echt meer dan zeshonderd euro moet worden neergeteld. Dat zou te maken hebben met het feit dat er bij dit toestel gekozen wordt voor high-end materialen en componenten. Meer dan bij vorige versies van de OnePlus, die altijd wel ergens iets misten dat wel bij high-end concurrenten zoals de Galaxy S-lijn van Samsung voorkwam. Zoals een hoge schermresolutie.

Met de OnePlus 5 komt naar verluidt een 5.5-inch quad HD scherm van 2560×1440 pixels mee, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de OnePlus 3T. De Snapdragon 835-processor is ook een erg dure component, en 8GB ram plus 128GB opslaggeheugen maakt het toestel ook duurder dan al zijn voorgangers.

Toch goedkoper dan high-end concurrenten

Echter, zelfs met de genoemde prijs boven zeshonderd euro blijft de OnePlus 5 een aantrekkelijk geprijsde concurrent ten opzichte van high-end toestellen met grofweg dezelfde specificaties. De Samsung Galaxy S8 begint bijvoorbeeld zo’n beetje bij 730 euro, en dan zit er 64GB geheugen in.

De OnePlus 5 heeft nog geen releasedatum gekregen, maar veel nieuwssites verwachten hem volgende maand.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.