Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus komt deze zomer met nieuw toestel OnePlus 5

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 16:44 CategorieAndroid

OnePlus heeft aan The Verge bevestigd dat het deze zomer nog met zijn nieuwe vlaggenschip telefoon komt. De OnePlus 5 zal, gezien het aantal lekken, vermoedelijk binnenkort gepresenteerd worden. De smartphone dient als opvolger van de OnePlus 3 en 3T. Er is nog maar weinig over bekend, maar het schijnt dat de telefoon een dubbele camera en high-end specificaties krijgt.

Niet 4, maar OnePlus 5

De telefoon krijgt de naam OnePlus 5, omdat het getal vier in China als ongeluksgetal beschouwd wordt. Aangezien OnePlus een van oorsprong Chinees bedrijf is, valt die keuze wel te begrijpen. Het wordt overigens wel de vijfde smartphone van het bedrijf, al zou dat feit niet van invloed zijn geweest op de naamgeving.

De OnePlus 5 krijgt naar verluidt een dubbele camera op de achterkant. Een recent gelekte render wijst verder op een achterkant die uit één stuk gefabriceerd wordt. Van de voorkant zijn nog geen beelden gelekt. Naar het schijnt zit daar een 5,5″-scherm met vingerafdrukscanner. Het toestel zou draaien op een Qualcomm Snapdragon 635-processor en 6 GB werkgeheugen hebben. Wat het opslaggeheugen betreft zou de consument kunnen kiezen uit 64 en 128 GB.

Prijs OnePlus 5

Eerder vandaag dook er nog een winkelpagina op. In de webwinkel OppoMart kost het toestel 449 dollar. Daarmee is het een tientje duurder dan de OnePlus 3T op moment van schrijven is in de Verenigde Staten. Op de site van OnePlus kost de 64 GB-variant 439 dollar.

OnePlus heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met goede, high-end smartphones die voor relatief weinig geld verkocht worden. De OnePlus 3 en OnePlus 3T behoorden tot de beste telefoontoestellen van vorig jaar. Dat er over een paar weken een opvolger komt, zal menig smartphone-fan dus erg blij maken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

  1. Sir oled
    05 mei, 2017 om 18:34

    Blij ? Weinig om over blij te zijn, prijzen die alsmaar meer richting high end toestellen gaan.
    Ondersteuning die allang is weggevallen voor de plus 2 en X en die nu ook onzeker wordt voor de 3 en 3T. Er blijft maar weinig meer over van het begin enthousiasme. Never Settle is nu Give me the money. Mijn one plus 3 zal de laatste zijn en terug op zoek gaan naar een duurzamer product met bijbehorende ondersteuning. Amen .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.