Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go-cheaters krijgen alleen nog maar Rattata te zien

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2017, 23:50 CategorieGaming

Niantic, de ontwikkelaar van het populaire augmentedrealityspel Pokémon Go, heeft een nieuwe manier bedacht om bedriegers betaald te zetten wanneer ze ‘cheaten’. Ze krijgen alleen nog maar zeer veel voorkomende Pokémon te zien als Rattata, Pidgey en Weedle.

GPS-locatie

Bedriegen van Pokémon Go is niet eenvoudig, maar het kan wel. Je kunt met een gehackte telefoon doen alsof je gps-locatie ergens anders is en op die manier kilometers looptijd verzamelen met tal van voordelen. Ook kun je op die manier elke Pokémon Gym wereldwijd veroveren zonder dat je erbij staat. Cheaters hebben de hoogste levels, de mooiste monsters en de meest indrukwekkende CP-scores.

Cheatsoftware

Ook weten ze overal de beste Pokémon te vinden, met behulp van cheatsoftware. Tot voor kort werden mensen die hierop werden betrapt door Niantic, met bossen tegelijk de deur uit gestuurd. Hun account werd opgeheven en ze konden weer helemaal opnieuw beginnen, volgens het spreekwoord: eerlijk duurt het langst.

Bedrog

Maar Niantic, die herhaaldelijk duidelijk heeft gemaakt dat bedriegers niet welkom zijn in het spel, heeft nu een nieuwe manier ingezet om ze de voet dwars te zetten. Komt Niantic tot het oordeel dat er sprake is van bedrog, dan wordt de dader niet meteen het spel uit gezet, maar krijgt hij alleen nog maar waardeloze monsters te zien. Op die manier wordt de bedrieger geneutraliseerd.

Afgelopen weekend is deze manier van bedrogbestrijding gelanceerd, zonder dat Niantic er ruchtbaarheid aan gaf.

Nieuwe fase

Echter, dit luidt alleen een nieuwe fase in van de strijd van Niantic tegen het bedrog van mensen die voor andere spelers het spel bederven. Het is een kwestie van tijd voordat de hackers een manier hebben gevonden om toch hun zin te krijgen. En dan moet Niantic weer wat anders verzinnen. Echter, omdat de bedriegende spelers niet onmiddellijk het spel uitgezet worden, zullen ze dat een stuk later doorhebben dan nu. Bij de twintigste pidgey of zo.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.