Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prototype LG-telefoon laat uitschuifbaar scherm zien

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2017, 10:30 CategorieAndroid

Tekeningen van een vroeg prototype van een LG-telefoon laten een scherm zien dat onder een ander scherm vandaan schuift. Het is allerminst zeker dat LG deze uitvinding daadwerkelijk op de markt zal brengen, maar het concept is in ieder geval interessant.

Slidertelefoon

Waar de meeste fabrikanten steeds grotere schermen aanbieden en bezig zijn met manieren om schermen zo flexibel te krijgen dat je ze kunt dubbelvouwen, zoekt LG het kennelijk ergens anders: onder het hoofdscherm zit een tweede scherm, dat je er in de lengterichting onder uit kunt schuiven. En dan heb je ineens een heel groot, langwerpig scherm. Het concept lijkt op dat van de aloude slidertelefoon, waarbij een toetsenbord achter het scherm verborgen zat. Nu is dat dus een scherm geworden.

LG V30

De plaatjes zijn op twitter gezet door Evan Blass (oftewel @evleaks), die er gelijk bij vermeldt dat het zeer onzeker is of LG zo’n toestel in de winkels zal leggen. Hij geeft het toestel wel alvast een naam: LG V30, de opvolger van de V20. Hij meldt erbij dat het om een mockup gaat, en dat LG ooit in die richting heeft gedacht. Maar het is hem niet helder of LG nog steeds bezig is met de ontwikkeling van zo’n telefoon.

Onscreen toetsenbord

Om op het design in te gaan: het hoofdscherm is gewoon een scherm, en het scherm daaronder toont bedieningselementen. Knoppen, een onscreen toetsenbord of veelgebruikte apps. Of liedjes in een playlist. Er kan van alles voor worden bedacht. LG is, aan de renders te zien, behoorlijk ver gegaan in het bedenken wat je er allemaal mee kunt doen.

Afbeeldingen

Het is volgens de plaatjes ook mogelijk om het hoofdscherm domweg uit te breiden over het tweede scherm, zodat een heel erg groot scherm ontstaat. Op die manier kun je afbeeldingen of films op een groot scherm weergeven.

Nogmaals, het is allerminst zeker of er ooit zo’n telefoon zal uitkomen. De gedachte is echter interessant, vooral omdat er geen nieuwe technologie voor nodig is, zoals flexibele of dubbelvouwbare schermen. In principe kan LG hier morgen mee beginnen.

  • Delen:
LG G6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.