Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm kondigt Snapdragon 660- en 630-processors aan

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2017, 9:54 CategorieHardware

Qualcomm heeft dinsdag twee processors onthuld, namelijk de Snapdragon 660 en de Snapdragon 630, bedoeld voor midrange producten. Uiteraard zijn de chips, ten opzichte van hun voorganger, sneller en energiezuiniger.

Dit zijn de Qualcomm Snapdragon 660 en 630

De modernste chips zijn belangrijk voor mobiele apparaten, maar processors die iets minder krachtig – en daardoor ook minder duur – zijn  hebben ook bestaansrecht. Het maakt bepaalde toestellen goedkoper en daardoor aantrekkelijker. Daarom brengt Qualcomm ook midrange processors uit en de twee nieuwste zijn de Snapdragon 660 en 630. Dit zijn de opvolgers van de Snapdragon 652 en 625 en bieden, ten opzichte van hun voorgangers, meer kracht, hogere snelheden en natuurlijk een langere batterijduur aan.

De nieuwe chips beschikken over een X12 lte-modem, die we ook in de Qualcomm Snapdragon 820 aantreffen. Bluetooth 5 is nu de standaard en de Snapdragon 660 beschikt tevens over 2 x 2 MIMO-wifi. Beide processors ondersteunen Qualcomm Quick Charge 4, hebben chips die machine learning toestaan en bieden verbeteringen aan op het gebied van cameraverwerking. Verder is de 660 twintig procent sneller dan zijn voorganger dankzij een betere cpu – de 630 moet het doen met een snelheidsverbetering van tien procent.

Op het gebied van energiezuinigheid lijkt Qualcomm het meeste te hebben gewonnen. De chipfabrikant meldt dat locatiediensten vijftig tot vijfenzeventig procent minder energieverbruiken en dat de constante wifi-verbinding tot zestig procent minder energie nodig heeft (op de 660). Ook bieden beide chips ondersteuning aan voor toestellen met 8 GB aan werkgeheugen en beschikken ze allebei over acht kernen in de processor. Het is nog niet bekend in welke smartphones en tablets we de nieuwe Qualcomm Snapdragon 660 en 630 gaan tegenkomen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.