Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 7 R(efurbished) gaat 620 dollar kosten’

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2017, 23:24 CategorieAndroid

Zoals bekend is Samsung van plan om refurbished exemplaren van de Galaxy Note 7 alsnog op de markt te brengen, met een kleinere batterij dan de plofversie die inmiddels al lang en breed van de markt is gehaald. Die nieuwe Note 7 krijgt de naam Galaxy Note 7 R (van refurbished) en de prijs zou 620 dollar bedragen.

Goedkoper

Dat is niet heel goedkoop, maar wel zo’n 270 dollar goedkoper dan de originele Note 7. Het gaat hier om exemplaren die door de eigenaren naar Samsung zijn teruggestuurd, of nog bij Samsung op voorraad lagen toen de Note 7 wereldwijd uit de handel werd gehaald.

Plofbatterij

Na een eigen, diepgaand onderzoek van Samsung waarom deze toestellen bleven ontploffen, werd de 3500 mAh-batterij aangewezen als oorzaak. In de R-versie wordt een nieuwe 3200 mAh batterij gestopt. Die gaat weliswaar minder lang mee, maar ontploffingsgevaar is tenminste uitgesloten.

Galaxy Note 7 R

De Note 7 R zou eind juni al in diverse landen in de verkoop gaan. Welke, is nog niet bekend of uitgelekt. Wel is duidelijk dat de Note 7, ook in zijn nieuwe gedaante, niet op clementie hoeft te hopen in Amerika of India. In die landen is de Note 7 door de overheid verboden. Dat gebeurde na incidenten waarbij niet alleen het toestel, maar ook andere voorwerpen of zelfs bijna de eigenaren, in brand vlogen.

Note 8

Overigens is Samsung alweer bezig met de opvolger, de Galaxy Note 8. Naar verwachting zal die in september worden aangekondigd. Daarna hoopt Samsung dat het fiasco met de Note 7 voor eeuwig niet meer dan een voetnoot in de geschiedenis van het bedrijf zal blijven.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.