Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Samsung Notebook 9 Pro is een convertible met ingebouwde S Pen

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2017, 9:32 CategorieWindows

Samsung heeft op de Computex-beurs een nieuwe convertible met Windows 10 aangekondigd: de Samsung Notebook 9 Pro. Het apparaat is voorzien van stylusondersteuning en de stylus kan direct in de laptop worden opgeborgen.

Dit is de Samsung Notebook 9 Pro

Samsung heeft een nieuwe laptop met stylusondersteuning aangekondigd: de Samsung Notebook 9 Pro. In tegenstelling tot de vorige iteraties van de Notebook 9 Pro, beschikt dit apparaat over een scharnier die de gebruiker in staat stelt het scherm om z’n as te draaien, waardoor je de laptop ook als een tablet kunt gebruiken. Daarnaast is het zo dat de meegeleverde stylus in de behuizing van de laptop geplaatst kan worden. De S Pen beschikt over vierduizend drukpunten en herkent onder meer de kanteling van de accessoire.

Ook biedt de S Pen ondersteuning aan voor Air Command, waardoor tekenen, notities maken en documenten bewerken een stuk sneller kan gaan en heeft Samsung ervoor gezorgd dat Windows Ink wordt ondersteund (waardoor het besturingssysteem compleet met de stylus kan worden bediend). Consumenten hebben de keuze uit een 15″- en een 13,3″-model. Beide modellen beschikken over de Intel Core i7-procesor. De 13,3″-versie heeft 8 GB aan werkgeheugen, terwijl de grotere variant 16 GB RAM heeft. Ook is er 256 GB aan opslagruimte op een ssd.

Daarnaast heeft het 15″-model een AMD Radeon 450 aan boord; dat is een grafische kaart. Qua aansluitingen mogen we rekenen op een usb-c-poort, twee reguliere usb-poorten, een hdmi-poort en een micro-sd-kaartsleuf. Boven het scherm is ook een camera aanwezig met ondersteuning voor Windows Hello, waardoor je met gezichtsherkenning kunt inloggen. Samsung heeft helaas nog niets over de prijs en de releasedatum naar buiten gebracht. Ook is het nog niet duidelijk of de Samsung Notebook 9 Pro naar Nederland zal komen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.