Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert oprolbaar scherm, als een perkamentrol

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2017, 14:50 CategorieHardware

Samsung heeft een patent ingediend voor een bijzonder scherm, dat je als het ware oprolt als een rol perkament of een diaprojectiescherm. Misschien wordt dit de tablet van de toekomst.

Oprolbaar

Het patent beschrijft hoe in twee randen de elektronica zit, met daartussen het oprolbare scherm. Dat rolt in de randen weg zodat je een klein apparaat overhoudt als je het transporteert. Heb je het hele scherm nodig, dan trek je de twee helften weer uit elkaar en komt het scherm te voorschijn. Het scherm is in verschillende breedtes in te stellen.

Flexibel

Het scherm is uiteraard flexibel, iets waar Samsung al eerder patenten op heeft verkregen. Als het scherm deels in een helft van de elektronica is weggerold, ontdekt het automatisch welke gedeelten ‘actief’ zijn en waar gegevens (apps, films, enz.) op moeten worden weergegeven.

Meer schermpatenten

Samsung heeft onlangs meer van dit soort bijzondere schermpatenten aangevraagd. Zoals dit bijzondere patent voor een scherm dat uitrekbaar is, als een stuk rubber, terwijl dit oled-scherm wel zijn resolutie behoudt. Hierbij is niet expliciet weergegeven waarvoor dit scherm is bedoeld en wat je ermee kunt doen.

Galaxy S

Tot dusver kennen we uit de stal van Samsung alleen de Galaxy S-serie en de Galaxy Note met over de zijranden heen gebogen schermgedeelten. Maar die zijn niet flexibel, uitrekbaar of anderszins aan te passen. Of de nieuwe patenten daadwerkelijk in toekomstige Samsung-tablets worden verwerkt, moet dan ook maar worden afgewacht. Fabrikanten hebben er een handje aan om patenten te verzamelen die ze soms nooit gebruiken, behalve om er concurrenten mee dwars te zitten die er wel iets mee willen doen.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.