Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Scherm HTC U Ultra met saffierglas is inderdaad bijna onbreekbaar en krasvrij

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2017, 20:15 CategorieAndroid

HTC heeft een speciale versie van de U Ultra gemaakt met een scherm van saffierglas. Dit zeer stevige materiaal is nu getest door beroepsvernieler JerrryRigsEverything. Hij kreeg het bijna niet voor elkaar om er wat krasjes op te krijgen en is zeer onder de indruk van de krasbestendigheid van het toestel.

Twee versies

Let wel, er circuleren twee versies van de HTC U Ultra. In Nederland is vooralsnog alleen de versie verkrijgbaar met Corning Gorilla Glass 5. Via het buitenland valt de versie met saffierglas wel met enige moeite naar Nederland te halen. Die versie kost iets van 120 euro meer dan de ‘gewone’ U Ultra.

Krastest

Terug naar de test. JerryRigsEverything heeft verschillende krastesten uitgeprobeerd op een HTC U Ultra met saffierglas, een Tissot-horloge die eveneens is toegerust met saffierglas en een screenprotector waarvan de fabrikant beweert dat het net zo sterk is als saffierglas.

Fakkel

Met die screenprotector is JerryRigsEverything bijzonder snel klaar. Er is erg weinig voor nodig om er krassen op te krijgen, en tot slot steekt hij het velletje in brand. Het fikt als een fakkel en dikke druppels gloeiend plastic vallen op het scherm van de telefoon, die overigens zelf niet beschadigd raakt door deze actie. Kortom: dat velletje is nep, er zit geen spat saffierglas in en het advies luidt ‘niet kopen’.

Kraspennen

Voorts gaat de site verder met steeds hardere kraspennen. Het saffierglas van de Tissot en van de HTC U Ultra laat pas enkele krasjes zien bij niveau 8, het op twee na sterkste. Dat betekent dat het scherm van de U Ultra tegen de meeste zaken bestand is, die krassen kunnen veroorzaken. Het is net zo sterk als het glas van het Tissot-horloge.

Het filmpje is hieronder overgenomen. Wil je meer weten over de HTC U Ultra, een bijzondere phablet met een tweede scherm, kijk dan hier.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.