Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stabiele release Android-apps op Chrome OS loopt vertraging op

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 9:45 CategorieChrome OS

Google heeft laten weten dat de lancering van de stabiele versie van Android-apps op het Chrome OS nog even iets langer op zich laat wachten. Het kan zijn dat dit iets te maken heeft met het onlangs aangekondigd Windows 10 S.

Nog even op stabiele Android-apps op Chrome OS

Ongeveer een jaar geleden kondigde Google aan dat Android-apps naar het Chrome OS zullen komen. Niet lang daarna werd dat ook meteen mogelijk, middels een uitgebreid en breed bètaprogramma waar veel Chromebooks aan meedoen. Op een aantal apparaten, zoals de Acer Chromebook R 13, is dat ook al mogelijk, maar lang niet alle apparaten komen in aanmerking. En nu is ook meer duidelijk waarom dat het geval is: Google heeft de stabiele release van de Android-apps op de Chromebooks namelijk uitgesteld.

Dat kan met een aantal dingen te maken hebben. Het kan zijn dat Google zich even achter de oren krabt na de onthulling van Windows 10 S, een cloudversie van Windows 10 die kan concurreren met het Chrome OS. Maar het kan ook zijn dat Google gewoonweg goed wil kijken naar hoe Android-apps functioneren op het OS. Soms komen er nog wel eens wat bugs of andere fouten voor. Het is nu wachten totdat Google meer bekendmaakt over de stabiele release. Wanneer dat zover is, is op moment van schrijven helaas nog niet naar buiten gebracht.

  • Delen:
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.