Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Status-functie WhatsApp heeft nu meer dagelijkse gebruikers dan Snapchat

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 10:32 CategorieApplicaties

De Status-functie van WhatsApp, waar gebruikers verdwijnende berichten op kunnen plaatsen, heeft inmiddels meer gebruikers dan Snapchat. En dat terwijl Status in feite een kopie is van een kernproduct van Snapchat: Snapchat Stories.

WhatsApp Status heeft 175 miljoen dagelijkse gebruikers

WhatsApp Status is ongeveer drie maanden geleden geïntroduceerd en heeft nu 175 miljoen gebruikers, laat de berichtendienst weten. Dat aantal is hoger dan het aantal dagelijkse gebruikers dat Snapchat heeft, terwijl Snapchat Stories toch echt trendsetter was met het concept van verdwijnende berichten die je vorm kunt geven en een verhaal kunt laten vormen. Facebook heeft met zijn kopieergedrag mogelijk zijn doel bereikt: het tot een halt roepen van de groei van Snapchat, terwijl er nieuwe markten voor advertenties worden aangeboord.

WhatsApp heeft momenteel meer dan een miljard gebruikers over heel de wereld. In dat opzicht zou je kunnen stellen dat de functie niet heel erg populair is. Maar wanneer je bedenkt dat Snapchat er dus alsnog last van heeft – de functie zit ook in Facebook Messenger en Instagram – dan maakt dat voor moederbedrijf Facebook waarschijnlijk weinig uit. Snapchat heeft momenteel 161 miljoen dagelijkse gebruikers. Deze cijfers werden in februari gepresenteerd, dus het kan zijn dat het er inmiddels iets meer zijn geworden.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.