Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf vandaag kun je niet meer sms’en met Google Hangouts

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 9:44 CategorieApplicaties

Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om sms-berichten te versturen en te ontvangen met de populaire berichtendienst Google Hangouts. Gelukkig zijn er inmiddels een aantal aardige alternatieven beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de versleutelde communicatiedienst Signal.

Niet meer sms’en via berichtendienst Google Hangouts

Het is maanden geleden al aangekondigd door Google: de applicatie Google Hangouts zou binnenkort geen sms-berichten meer ondersteunen en die dag is vandaag aangebroken. Dat betekent dat je dus geen berichten meer kunt versturen of ontvangen met de populaire berichtendienst. Gelukkig zijn er inmiddels een aantal alternatieven beschikbaar. De meest voor de hand liggende optie is Android Berichten, waar Google destijds ook al mee adverteerde in de app. Helaas kun je gesprekken echter niet samenvoegen zoals in Hangouts.

Daarnaast kun je twee andere apps uitproberen: Facebook Messenger of Signal. Facebook Messenger is een app die je nodig hebt om met je vrienden op mobiele apparaten te chatten en ondersteunt dus ook sms-berichten. Signal is een versleutelde berichtendienst met een aantal aanpassingsmogelijkheden en communicatieopties, die dus tevens als sms-applicatie gebruikt kan worden. Uiteraard heeft elke optie zo zijn voor- en nadelen, maar dit zijn waarschijnlijk wel de drie beste alternatieven van dit moment. Neem rustig afscheid van Google Hangouts.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.