Windows 10 Mobile krijgt toegang tot Fluent Design System van Microsoft

15 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
windows-10-mobile-retina

Ook gebruikers van Windows 10 Mobile krijgen straks toegang tot het onlangs aangekondigde Fluent Design System van Microsoft en Windows 10. Heel even leek het er namelijk op dat dit niet het geval zou zijn.

Fluent Design System naar Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile was geen groot onderdeel van het gesprek tijdens Build 2017 vorige week, waarschijnlijk omdat er momenteel weinig te melden is over het platform. Desondanks is de softwaregigant voornemens het platform te blijven ondersteunen, maar de vraag is voorlopig nog: hoe? Dat gebeurt in de vorm van het Fluent Design System van Microsoft. Dat is een groot onderdeel van de Fall Creators Update voor Windows 10, die op de planning staat voor computers, tablets, spelcomputers en meer apparaten die op Windows 10 draaien.

Dat komt door de implementatie van het Universal Windows Platform. Als een bepaalde app invloeden krijgt van het Fluent Design System, dan krijgen de apparaten die draaien op Windows 10 Mobile daar ook toegang tot. Uiteraard zullen er nog wel verschillen bestaan op basis van de grootte van het scherm, maar over het algemeen zullen de apps hetzelfde uiterlijk krijgen. Eerst krijgen de first-party-apps van Microsoft een design make-over, en in de komende maanden zullen nog veel meer apps een geheel nieuw uiterlijk gaan krijgen.

Reacties (0)