Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube op Android introduceert navigatiebalk aan de onderkant

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2017, 10:38 CategorieApplicaties

Google heeft een update uitgebracht voor de YouTube-applicatie op Android: de navigatiebalk zit daardoor voortaan aan de onderkant van de app en niet meer aan de bovenkant. De update wordt nu naar iedereen uitgerold.

YouTube op Android ontvangt update

In de afgelopen maanden is het team achter YouTube een verandering voor de Android-app aan het testen. De navigatiebalk die voorheen altijd rood was en aan de bovenkant te vinden was, werd nu aan de onderkant getest. Ook is de kleur aangepast van rood naar wit. Sinds september zien steeds meer YouTube-gebruikers deze verandering live gaan en vanaf vandaag is het zo dat alle mensen die YouTube op Android gebruiken de verandering zien. Het team achter de Android-app heeft de update namelijk naar iedereen uitgerold.

Voortaan tref je de navigatiebalk dus niet meer aan de bovenkant aan, maar aan de onderkant (zoals je op onze foto en de bovenstaande video kunt zien). De knoppen zijn onveranderd gebleven en bieden nog altijd dezelfde functionaliteit aan. De uploadknop, voorheen een floating action button in de vorm van een rode knop, is verplaatst naar de bovenkant van de app. Het kopje Account heeft wel een andere naam gekregen en heet nu Bibliotheek: daar tref je alle likes, favorieten, afspeellijsten en geüploade video’s aan.

  • YouTube
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.