Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zakelijke chatapp Slack introduceert een sterk verbeterde zoekfunctie

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 9:17 CategorieApplicaties

De zakelijke chatdienst Slack heeft een sterk verbeterde zoekfunctie uitgerold, die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Met de verbeterde zoekfunctie moeten gebruikers sneller relevante experts en kanalen kunnen vinden.

Slack krijgt zoekfunctie op basis van kunstmatige intelligentie

De zakelijke chatdienst Slack heeft bekendgemaakt dat de app wordt voorzien van een sterk verbeterde zoekfunctie, die is gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Middels deze zoekfunctie zouden gebruikers sneller de kanalen en experts moeten kunnen vinden die ze zoeken. De feature is overigens alleen beschikbaar voor betalende klanten. Wanneer je zoekt naar een specifiek persoon dan zou je hem in theorie moeten kunnen vinden met een algemene tekst als ‘sollicitatieproces’: de dienst zoekt dan naar de persoon die er het beste bij past.

De zoekfunctie binnen Slack is een tijdje een ondergeschoven kindje geweest, ook al is die heel belangrijk voor de zakelijke dienst. Daarom is het goed om te zien dat er nu verbeteringen zijn gemaakt, ondanks het feit dat niet iedereen er toegang tot heeft. Voor de zoekresultaten over een persoon kijkt de app naar wie vaak op bepaalde woorden reageert, bijvoorbeeld. Ook wordt er gekeken naar andere sleutelwoorden, evenals emojigebruik, reacties en meer. Of deze zoekfunctie ook ooit gratis wordt aangeboden, lijkt op dit moment niet zeker te zijn.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.