Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

10.5-inch iPad Pro sneller dan nieuwste MacBook Pro

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2017, 21:31 CategorieiPad

De 10.5-inch iPad Pro is in een aantal opzichten sneller dan de nieuwste MacBook Pro. Andere prestaties geven aan dat de tablet erg in de buurt komt van de nieuwste en snelste laptop die Apple momenteel aanbiedt.

Benchmarks

Dit bijzondere resultaat is gemeten door een aantal iPads en MacBooks dezelfde benchmarks te laten draaien. De web-gebaseerde benchmarks laten alle apparaten dezelfde tests ondergaan, dus daardoor worden de iPad en de MacBook Pro vergelijkbaar.

Prijsverschil

De MacBook Pro 13 inch is in zijn goedkoopste versie al twee keer zo duur als de goedkoopste iPad Pro 10.5 inch. Overigens gaat in sommige snelheidsmetingen de iPad Pro 12,9 inch er nog eens een paar punten overheen. Daarmee staan consumenten voor een interessante keuze. Want de 12,9 inch tablet bezit pakweg hetzelfde schermformaat als de 13-inch MacBook Pro. Hoewel de grootste iPad de duurste tablet van Apple is, is deze nog altijd vijfhonderd euro goedkoper dan de goedkoopste MacBook Pro.

Grafisch

De A10X-processor in de nieuwe 10.5 inch tablet weet de MacBook Pro vooral op grafisch gebied te overtreffen. In totaal zijn er zes verschillende benchmarks losgelaten op vier iPad Pro-modellen en twee MacBook Pro-modellen. Geekbench en GFXBench werden gebruikt om een onafhankelijk oordeel te vellen over de snelheid en de prestaties van alle apparaten.

Los van de vraag of dit nu heel erg belangrijk is, geven de benchmarks in ieder geval aan dat de nieuwe iPad Pro 10.5 een waar snelheidsmonster is, dat laptoptaken kan uitvoeren.

Tussen de iPads onderling bestaan ook verschillen in performance, naast het schermformaat. Ook Tabletsmagazine heeft de nieuwste Pro-tablets van Apple onlangs naast elkaar gezet. Onze vergelijking is hier terug te lezen.

  • Delen:
Apple iPad Pro 10.5
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.