Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

32-bit-apps niet langer ondersteund in iOS 11

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 15:46 CategorieiPad

Al voor de lancering van iOS 11, waren er tekenen dat Apple van 32-bit-apps af zou willen. Met de release van de eerste publieke bèta vandaag is dat zo goed als bevestigd. Als je probeert een 32-bit-app te openen binnen iOS 11, krijg je een melding te zien dat de app niet gelanceerd kan worden. De ontwikkelaar zal de app nog moeten updaten.

32-bit-apps in iOS 11

Niet alleen kunnen de 32-bit-apps niet langer gelanceerd worden in de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple, ook kunnen ze niet langer gevonden worden in de App Store. Eerder gekochte 32-bit-apps zijn verder niet meer te installeren, dus voor Apple is het spel helemaal voorbij als het hierop aankomt.

De afgelopen maanden waren er al meerdere tekenen aan de wand dat dit moment zou komen. Met de release van iOS 10.1 in oktober 2016, toonde Apple al waarschuwingen bij 32-bit-apps dat ze de toestellen wellicht langzamer zouden maken. In januari 2017 was er zelfs een melding te zien, waarin te lezen viel dat de apps niet bruikbaar zouden zijn in toekomstige versies van iOS.

Grote gevolgen

Met de lancering van iOS 11 zal het moment dat de 32-bit-apps niet meer bruikbaar zijn dus aangebroken zijn. Apple begon in september 2013 64-bit apps te ondersteunen en stelt ontwikkelaars sinds juni 2015 verplicht om 64-bit ondersteuning in hun nieuwe apps in te bouwen. Toch zijn er veel apps nog niet overgezet. Naar schatting zijn straks meer dan 200.000 apps niet langer bruikbaar.

 • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Reacties

 1. Annette de Bus
  08 januari, 2019 om 10:52

  Welke acties moet ik ondernemen om te voorkomen dat mijn 32-bits apps straks niet meer werken? Hoe krijg ik alsnog de 64-bits versies? Bij zijn het vooral de Microsoft apps die straks niet meer werken…hoe kan ik hen bereiken om te zorgen dat ik alsnog de 64-bits versies krijg? Of kan aankopen?

  • Wesley Akkerman
   08 januari, 2019 om 15:25

   Jij kan er zelf niets aan doen; de ontwikkelaar moet de app updaten. Voor vragen over specifieke apps kun je het beste de klantenservice van de app-maker bereiken, in dit geval dus Microsoft.

   • Annette de Bus
    08 januari, 2019 om 15:27

    Microsoft is een groot zwart gat, kan daar geen helpdesk vinden om de vraag aan te stellen. Dus dan maar afwachten of microsoft de office apps zelf gaat omzetten naar 64-bits dan maar.

   • Wesley Akkerman
    09 januari, 2019 om 13:12

    Misschien helpt het om eens te bellen op het nummer 020-5001500. Dat is de Nederlandse klantenservice.

 2. Annette de Bus
  09 januari, 2019 om 13:14

  Geweldig bedankt, Wesley. Eindelijk een contactmogelijkheid, ik heb me suf gezocht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.