Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel komt binnenkort met de Pixi 5 tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 15:56 CategorieAndroid

Alcatal komt eindelijk met een opvolger van zijn Pixi 4-tablet. Dit blijkt uit de certificering van de Amerikaanse Federal Communication Commission (FCC). Details over de opvolger van de prima presterende tablets zijn schaars, want deze moet nog officieel aangekondigd worden. Wel biedt de aanvraag bij de FCC een indicatie van wat we mogen verwachten.

Alcatel Pixi 5

De nieuwe Pixi 5 lijkt een 8-inch display te krijgen. Daarmee is het scherm iets groter dan dat van zijn voorganger, die beschikte over een 7-inch scherm. De vernieuwde Pixi ondersteunt verder zowel CDMA als GSM-netwerken. Daarmee zal die voor veel mensen bruikbaar zijn. Gebruikers die de tablet aanschaffen, beschikken volgens de FCC ook over LTE en SIM-ondersteuning. Om het opslaggeheugen wat groter te maken, is er ook een microSD-ingang. Verder weten we dankzij de FCC dat het gaat om een tablet met 4.000mAh.

Voorganger: de Pixi 4

Als de voorganger van de Pixi 5 een indicatie mag zijn van wat we mogen verwachten, zal het verder gaan om een tablet met maar weinig echt goede specificaties. De Pixi 4 beschikte over een werkgeheugen van slechts 4GB en een opslaggeheugen van 8GB. Daarnaast was het scherm niet heel bijzonder, met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Tegelijk is dat niet heel vreemd, aangezien de 7-inch Android-tablet slechts 108 euro kost.

De verwachting is dan ook dat deze nieuwe tablet van Alcatel, die op een zeker moment ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, een soortgelijk, goedkoop apparaat wordt.

  • Delen:
Alcatel Pixi 4 6-inch
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.