Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-distributiecijfers laten zien dat Nougat nog steeds groeit

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 16:42 CategorieAndroid

Google heeft dinsdag de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Android 7.0 en 7.1 Nougat laten nog steeds een groei zien. Versie 7.0 is deze maand zelfs met 2,3 procentpunten gestegen, terwijl 7.1 het met een lichtere stijging moest doen.

Android-distributiecijfers van mei

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Dit is een goed moment om te kunnen bekijken welke Android-versies er nog altijd populair zijn en welke in populariteit dalen. Dat is niet alleen leuk voor de algemene Android-statistieken en cijferjunkies, maar het is ook handig voor ontwikkelaars die zo inzicht krijgen in de distributie en installatiebasis van Android. Android 7.0 en 7.1 Nougat hebben wederom een stijging laten zien: versie 7.0 is in een maand tijd zelfs met 2,3 procentpunten omhoog gegaan.

Android 7.1 heeft een groei van 0,1 procentpunt laten zien. De rest van de Android-systemen zijn in populariteit gedaald. Versie 4.4, KitKat, heeft samen met versie 5.1, Lollipop, de grootste daling ingezet. Wanneer je Android 5.0 en 5.1 als Lollipop bij elkaar optelt dan is er in totaal 1,2 procentpunt verdwenen in het marktaandeel. Android 4.0, Android 4.3 en Android 6.0 hebben alle drie geen veranderingen genoteerd. Het wachten is nu totdat Android 2.3 van de lijst verdwijnt en Nougat Marshmallow en Lollipop voorbijgaat.

Ondertussen staat Android 8.0, beter bekend als Android O, in de startblokken. Aanmelden voor de bèta kan hier.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.