Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple maakt fooi geven aan ontwikkelaars mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 14:51 CategorieiPad

De inkomsten die ontwikkelaars uit apps halen zijn lang niet altijd hoog. Een van de middelen om die aan te vullen, is het vragen om een vrijwillige bijdrage van gebruikers. Lange tijd was dat niet mogelijk in de App Store, maar nu is Apple overstag. Het wordt mogelijk voor ontwikkelaars om een soort fooienpot toe te voegen aan hun apps. Van fooien pikt het bedrijf natuurlijk wel een graantje mee.

Veranderende voorwaarden Apple

Om dat mogelijk te maken, heeft Apple zijn voorwaarden aangepast. In de beleidsverandering lezen we het volgende:

“If you want to unlock features of functionality within your app, (by way of example: subscriptions, in-game currencies, game levels, access to premium content, or unlocking a full version), you must use in-app purchase. Apps may use in-app purchase currencies to enable customers to “tip” digital content providers in the app. Apps may not include buttons, external links, or other calls to action that direct customer to purchasing mechanisms other than IAP.”

In het verleden was Apple hier juist op tegen, waar die verandering vandaan komt is dan ook niet helemaal duidelijk. Wellicht dat het bedrijf het gewoon als een extra inkomstenbron ziet; het eigent zich namelijk 30 procent van de fooi toe, waarbij er dus 70 procent overblijft voor ontwikkelaars.

Andere veranderingen

Het mogelijk maken van het geven van fooi is niet de enige beleidswijziging die de App Store treft. Apple heeft de maximale lengte van app-namen ook veranderd. Die mogen nog maar 30 karakters tellen, waar dat er eerst 50 waren. Om dat te compenseren is het wel mogelijk om een ondertitel toe te voegen aan de kortere app-namen.

Verder verplicht Apple ontwikkelaars die gebruik maken van zijn API om gebruikers te vragen beoordelingen te geven zonder een app te hoeven verlaten. En screenshots binnen apps kunnen voortaan een tekst daar overheen krijgen.

Winstgevenheid App Store

De App Store blijft winstgevend voor Apple. Sinds die in 2008 gelanceerd werd, heeft het bedrijf in totaal 70 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars. Afgelopen jaar was dat naar schatting bijna 20 miljard dollar, wat mogelijk is door de enorme groei van het aantal downloads. Apple schat zelf dat het aantal downloads in de afgelopen twaalf maanden met 70 procent toenam.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.