Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple onthult de nieuwe A10X Fusion-processor die in de iPad Pro zit

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2017, 13:46 CategorieHardware

Apple heeft een nieuwe processor aangekondigd voor de nieuwe iPad Pro. Het is de Apple A10X Fusion-processor. Deze processor zorgt ook voor de grafische kwaliteiten van de iPad en beschikt in totaal over zes kernen.

A10X Fusion-processor in de iPad Pro

Apple heeft een nieuwe processor onthuld. Deze chipset zit in de onlangs aangekondigde iPad Pro. De processor zorgt ook voor de grafische kwaliteiten van de nieuwe iPad, met een scherm van 10,5-inch. In de chipset zitten in totaal zes kernen: drie krachtige en drie minder krachtige. De minder krachtige versies zijn energiezuinig en kunnen worden aangesproken op het moment dat de tablet minder energie nodig heeft voor lichte taken, terwijl de andere drie kernen gebruikt worden voor zwaardere taken.

In tegenstelling tot de voorgangers van deze iPad, belooft Apple een toename van veertig procent op het gebied van grafische kracht. De kant waar de grafische elementen mee worden bediend, beschikt over twaalf kernen. Het is niet bekend of Apple gebruikmaakt van technologie van Imagination Technologies. Eerder liet Apple weten niet meer gebruik te willen maken van de diensten van dit bedrijf, maar Imagination Technologies waarschuwde destijds dat dit niet kan zonder inbreuk te doen op patenten. De nieuwe chip zit alleen in de nieuwe iPad.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.