Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple WWDC 2017 evenement live volgen: dit verwachten we

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 15:43 CategorieApple

Vanavond om 19.00 Nederlandse tijd is het weer zover; Apple gaat dan van start met de WWDC 2017 Keynote. Zoals elk jaar kunnen we tijdens deze presentatie, die je ook live kunt volgen, weer een aantal aankondigingen verwachten, waaronder nieuwe iPads en een nieuwe versie van iOS.

Nieuwe iPads en een Siri-speaker?

Voorgaande jaren zagen we dat deze keynote vooral in het teken stond van software. Apple bewaarde de aankondigingen van hardware voor andere evenementen. Dit jaar lijkt het anders te gaan verlopen, want we verwachten verschillende hardware-aankondigingen. Naast een nieuwe versie van iOS, WatchOS, tvOS en een nieuwe versie van MacOS, komt Apple waarschijnlijk met een Siri-speaker, nieuwe iPads en vernieuwde Macs.

De nieuwe iPads zijn voor ons het meest interessant. Apple zou, als we de laatste geruchten mogen geloven, met twee nieuwe iPad Pro-modellen op de proppen komen. Het gaat om een 10.5-inch versie en een 12.9-inch versie. Wederom zouden de ontwerpen van de iPads dunner zijn, waardoor de 10.5-inch variant maar net iets groter is dan de 9.7-inch versie.

De Siri-speaker is voor de smart home-fans onder ons een welkome toevoeging aan het assortiment. Er gaan al maanden geruchten over en nu lijkt Apple de spraakgestuurde speaker dan eindelijk te presenteren. De Siri-speaker moet de concurrentie aangaan met onder meer de Amazon Echo en Google Home. Je kunt middels spraakcommando’s opdrachten laten uitvoeren, vragen aan Siri stellen en je smart home-apparatuur bedienen. De verwachting is dat de speaker met virtual surroundsound maar zonder display uitgebracht wordt.

WWDC 2017 live volgen

Het hele WWDC 2017-evenement is vanavond om 19.00 Nederlandse tijd live te volgen via een livestream. Gebruikers die een Apple-apparaat of de Edge-browser van Microsoft gebruiken, kunnen het evenement via deze speciale pagina live volgen. De enige voorwaarde is dat je een iOS-apparaat met iOS 7 of hoger hebt, een Mac met Safari 6.0.5 of nieuwer en OSX 10.8.5 of nieuwer, of een Windows computer met Microsoft Edge browser. De WWDC 2017 livestream wordt daarnaast ook via een los kanaal beschikbaar gesteld voor de Apple TV met softwareversie 6.2 of nieuwer. Hiervoor moet je alleen de Apple Special Event-app downloaden.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS
Apple iPad Pro 10.5
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.