Beta-update OxygenOS OnePlus 3 en OnePlus 3T staat klaar

01 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
OnePlus 3 en OnePlus 3T

De OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen een update. Nog niet naar een nieuwe versie van Android, maar een nieuwe versie van Oxygen OS. De Open Beta 17/8 bevat veel leuke nieuwe mogelijkheden voor de twee phablets.

Lettertype

De nieuwe schil rond Android bevat bijvoorbeeld Ambient Display 2.0. Dit moet ervoor zorgen dat het scherm niet automatisch aan gaat als je de telefoon alleen maar uit je zak haalt. Lift Up Display laat notificaties zien als je de telefoon optilt en naar je gezicht brengt. Er is ook een nieuw lettertype speciaal voor OnePlus. Echter, dit laatste item is alleen beschikbaar in Engels, Chinees en Japans.

Veiligheid

Voorts bevat de update uiteraard de gebruikelijke zaken, zoals de laatste security patch voor Android van 1 mei dit jaar. De user interface van de galerij en de weer-app is verbeterd, en het opstarten van apps gaat na deze update sneller, zo belooft OnePlus.

Recorder

Verdere verbeteringen treffen de eigenaren van de OnePlus 3 en 3T aan in de recorder en de file manager. De setup-wizard komt overeen met de stijl van Android 7.1 Nougat. Importeren van contacten vanaf de simkaart gaat beter, er worden nu twee telefoonnummers en een e-mailadres overgebracht. Landcodes worden automatisch toegevoegd als je in het buitenland aan het bellen bent.

Zelf rom flashen

De beta-versie is alleen beschikbaar voor mensen die bereid zijn om hun toestel zelf te flashen. Daarvoor moet je wel precies weten wat je doet, want er bestaat hierbij altijd een risico. Wie weet wat hij doet, kan de nieuwe rom hier downloaden.

Reacties (0)