Bèta van videospeler VLC ondersteunt al picture-in-picture van Android O

13 juni 2017 1 Minuut 1 Reacties
vlc-voor-android-groot

De bèta van de populaire videospeler VLC beschikt al over ondersteuning voor de picture-in-picture-videospeler die Android O introduceert. Later dit jaar, waarschijnlijk in augustus, brengt Google het nieuwe Android uit voor iedereen.

Picture-in-picture-video’s bekijken met VLC

Mocht je meedoen met de bèta van Android O en doe je ook nog eens mee met de bèta van de populaire videospeler VLC, dan kun je nu zien hoe picture-in-picture werkt op het mobiele besturingssysteem. Er zijn nog maar weinig apps beschikbaar die deze functie ondersteunen (logisch ook, want Android O zal pas later dit jaar voor iedereen uitkomen), maar het team achter de videospeler heeft er een prioriteit van gemaakt. Nu kun je de functie dus testen in de bèta en later dit jaar ook in de stabiele versie, als de kinken in de kabel zijn verwijderd.

Je kunt bijvoorbeeld picture-in-picture gebruiken binnen de YouTube-app en dat is al behoorlijk gaaf, maar ook erg beperkt. Met VLC is het mogelijk om nagenoeg elk videobestand af te spelen, terwijl je dus ondertussen wat anders aan het doen bent op je smartphone of tablet. In theorie zou je de modus kunnen oproepen door op de thuisknop te tappen, maar dit werkt nog niet elke keer zoals het hoort (het is immers een bèta). Mocht je niet meedoen met de bèta, dan download je hier de meest recente versie. Aanmelden voor de bèta van Android kan hier.

Reacties (1)