Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Derde ontwikkelaarsversie Android O bevestigt versienummer van OS

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2017, 9:34 CategorieAndroid

Er is een nieuwe ontwikkelaarsversie van Android O beschikbaar, waardoor we nu weten wat het volgende versienummer van Android zal worden. Het nieuwe Android moet vooral een hoop dingen onder de motorkap gaan aanpakken, zoals snelheid en beveiliging.

Android O wordt Android 8.0.0

Google heeft donderdagavond een nieuwe versie van de ontwikkelaarsversie van Android O uitgebracht, die bevestigt dat het volgende versienummer van het besturingsysteem 8.0.0 zal zijn. In de voorgaande versie van deze bèta voor ontwikkelaars was dat nummer nog niet aanwezig en stond er in plaats van Android 8.0.0 slechts de letter O. De huidige stabiele versie van Android, die we aantreffen op de Nexus- en Pixel-apparaten van het bedrijf, is Android 7.1.2, dus er wordt een behoorlijke sprong gemaakt van dat nummer naar 8.0.0.

Waarschijnlijk zal de update in de eerste of tweede week van augustus naar iedereen over-the-air worden uitgerold naar de Pixel- en Nexus-apparaten. De bèta voor Android O houdt dan op. Helaas heeft Google niet zelf deze informatie naar buiten gebracht en kan het dus zijn dat de releasedatum nog wordt verschoven of uitgesteld. Het nieuwe Android zal een aantal dingen vooral onder de motorkap aanpassen. Het besturingssysteem wordt slimmer, sneller en veiligeren presenteert vooral kleine features die het verschil moeten maken.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.