Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook doet proeven met functie ter voorkoming diefstal profielfoto’s

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2017, 14:32 CategorieApplicaties

Facebook is begonnen met het testen van een functie waarmee mensen kunnen voorkomen dat anderen hun profielfoto opslaan en misbruiken voor andere doelen. Daarmee zou identiteitsfraude zoals die nu plaatsvindt via Facebook een stuk moeilijker zijn.

Facebook experimenteert in India

Op dit moment verkeert de functie slechts in een proeffase en is de functie enkel in India beschikbaar. Daar schijnt het probleem met identiteitsdiefstal relatief groot te zijn. Foto’s van willekeurige mensen worden gebruikt op bijvoorbeeld datingwebsites en mensen gebruiken de foto’s om anderen mee op te lichten. Het probleem is natuurlijk wijder verspreid dan India alleen, dus is het voor te stellen dat de functie ook in andere landen uitgerold kan worden.

De “profile picture guard” kan in India ingeschakeld worden op het nieuwsoverzicht van gebruikers. Zodra die ingeschakeld staat, kunnen mensen geen screenshot meer maken van de foto en hem ook niet meer op andere manieren opslaan. Als de functie ingeschakeld staat, kunnen mensen niet in je vriendenlijst ook geen mensen meer taggen in profielfoto’s. En om mensen die het toch willen proberen de moeite te besparen, plaatst Facebook een blauwe rand en een schildje rond de foto, om aan te geven dat die beschermd wordt.

In zijn aankondiging schrijft Facebook dat het “hoopt de functie snel naar andere landen uit te kunnen rollen”. Vermoedelijk kijkt het eerst naar de resultaten van deze proefperiode in India, en wordt de functie op basis daarvan aangepast. Daarna kan de uitrol hiervan naar andere delen van de wereld beginnen.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.