Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook wil nu de wereld verbinden

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2017, 13:19 CategorieApplicaties

Facebook heeft zijn missiestatement aangepast. Waar het sociale medium zich ooit expliciet richtte op het verbinden van vrienden, wil het nu veel meer. In plaats daarvan mikt het bedrijf op het verenigen van de hele wereld.

Nieuwe missie Facebook

De missiestatement van Facebook luidde lange tijd als volgt: “om mensen de macht geven te delen en de wereld een open en meer verbonden plek te maken.” Nu is de missiestatement als volgt: “mensen de macht geven een gemeenschap op te bouwen en de wereld dichter bij elkaar te brengen.”

Dat is behoorlijk grootschalig, maar past binnen eerdere opmerkingen van CEO Mark Zuckerberg. Hij vertelde volgens TechRadar: “Ik dacht altijd dat als we mensen een stem zouden geven, en hen zouden helpen banden op te bouwen, dat de wereld vanzelf beter zou maken. Op veel manieren is die gedachte uitgekomen. Maar onze maatschappij is nog altijd verdeeld. Nu geloof ik dat we een verantwoordelijkheid hebben nog meer te doen. Het gaat er niet gewoon op de wereld te verbinden, we moeten ook werken om de wereld dichter bij elkaar te brengen.”

Facebook een plek voor iedereen

Wat wil de Facebook-CEO nu echt? Mark Zuckerberg heeft het over het verenigen van heel de wereld en het bouwen van een wereldwijde gemeenschap van mensen. Hij is niet van plan om letterlijk alle mensen een band met elkaar op te laten bouwen – dat zou onrealistisch zijn. In plaats daarvan wil Zuckerberg gelijkgestemden met elkaar in contact brengen.

Deel van de manier waarop Zuckerberg dat wil realiseren, is door middel van kunstmatige intelligentie betere suggesties te doen voor wat voor groepen mensen kunnen liken. In de praktijk zouden daarmee al veel mensen met bij hen passende groepen verbonden zijn volgens Zuckerberg.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.