Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox Focus is nu ook beschikbaar voor Android-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2017, 8:58 CategorieApplicaties

Browsermaker Firefox heeft deze week de privacybeschermende browser Firefox Focus uitgebracht voor Android. Eind vorig jaar werd de browser al uitgebracht voor iOS en stelt gebruikers in staat te surfen op het internet zonder sporen achter te laten.

Firefox Focus voor Android

Firefox heeft de browser Firefox Focus uitgebracht voor Android. Met deze browser kun je internetten zonder sporen achter te laten en zonder gevolgd te worden door advertentienetwerken. Het bedrijf merkt dat consumenten steeds privacybewuster worden en willen besparen op hun data-abonnement (advertenties kunnen soms veel data opvreten), en Focus moet mensen helpen veiliger en sneller te kunnen internetten. De jonge browser zal automatisch advertenties blokkeren: je hoeft hiervoor geen instellingen te veranderen.

De browser zet ook veel in op design en heeft Yahoo! als standaard ingesteld in het zoekveld. Gelukkig kun je dat aanpassen naar een andere search engine. Ten opzichte van de iOS-versie die eerder werd gelanceerd, zijn er extra functies aanwezig. Zo kunnen mensen zien hoe veel advertenties er zijn geblokkeerd tot op heden, de blokkade op de advertenties opheffen en een notificaties krijgen wanneer Firefox Focus nog actief is op de achtergrond. Ook is het zo dat de browser je geen screenshots van een webpagina laat nemen (ook dat kun je aanpassen).

  • Firefox Focus
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.