Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verander ook je Android-smartphone in een ouderwetse Game Boy

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2017, 10:03 CategorieAccessoires

De Smart Boy, een Game Boy-accessoire voor smartphones, werd eerder al voor de iPhone uitgebracht, maar komt nu ook naar Android toe. Met de accessoire is het mogelijk Game Boy-spellen te spelen op je moderne smartphone.

Game Boy-spellen spelen op je Android-smartphone

De Smart Boy is één van de meest opmerkelijke smartphone-accessoires sinds jaren. Eerder werd het apparaatje al uitgebracht voor de iPhone, en nu kun je hem ook alvast vooruitbestellen voor je Android-smartphone. Het is een accessoire waarmee je je oude Game Boy-spellen kunt spelen. Die hoef je nergens vandaan te downloaden of opnieuw te kopen — je gebruikt gewoon de cartridges die je thuis hebt liggen. De Smart Boy kost momenteel 59,99 Britse pond, wat in euro’s omgerekend ongeveer 68 euro is (exclusief verzendkosten).

De Smart Boy werkt onder meer met de Samsung Galaxy S8, maar werkt in feite met veel andere smartphones met schermen van tussen de 5,2- en 6,0-inch. Die smartphones moeten echter wel beschikken over een usb-c-poort, want anders kan de accessoire niet worden aangesloten. Naast reguliere Game Boy-spellen is het ook mogelijk Color-spellen te spelen. Bovendien kun je zowel PAL- als NTSC-spellen (Europese en Amerikaanse) spelen en bevat de Smart Boy zijn eigen accu, waarmee je ongeveer vijf uur non-stop kunt gamen.

De Smart Boy is al even beschikbaar in de VS, maar komt later dit jaar ook naar Europa toe.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.