Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gerucht: Microsofts Cortana krijgt Google Assistant-achtige chatfunctie

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 15:41 CategorieApplicaties

Microsoft zou werken aan een nieuw type gebruikersinterface voor digitale assistent Cortana. Het moet binnenkort mogelijk worden voor gebruikers om middels een chatinterface met de assistent te communiceren. Dat was tot dusverre niet mogelijk, maar kan wel al bij concurrenten als de Google Assistant en Apple’s Siri.

Chatgesprek met Cortana

Het moet wat Microsoft betreft binnenkort mogelijk zijn om met Cortana te chatten, alsof je met een familielid of een vriend aan het chatten bent. Microsoft moedigt gebruikers dan niet meer aan om met hun stem te communiceren met de virtuele assistent, maar ook om gewoon met de software te chatten. Dat kan ook al bij soortgelijke diensten van de grootste concurrenten van Microsoft.

Het zou in de Cortana-app mogelijk moeten worden om een tekstbericht te schrijven, waarna ze met tekst antwoordt. Het blijft wel gewoon mogelijk om via stem te communiceren met de assistent. Gesproken woorden verschijnen dan tegelijk als tekst in beeld. Tegelijk antwoordt Cortana met geluid, en verschijnt het antwoord eveneens in de vorm van tekst in beeld.

Meer mogelijk

Er moet snel nog meer mogelijk worden met de digitale assistent van Microsoft. Cortana krijgt als straks de Fall Creators Update uitgerold wordt een flink aantal nieuwe functies. Microsoft meldde onlangs dat de assistent binnenkort bijvoorbeeld een herinnering in kan stellen als je een poster voor een film toevoegt aan je fotoalbum. Verder kunnen gebruikers straks middels een lassofunctie precies aangeven naar welke informatie de assistent op het internet moet zoeken.

Microsoft wil tot slot het gebruik van de assistent stimuleren. Daarom zou Cortana volgens Thurrot binnenkort niet meer in de taakbalk te zien zijn, maar in het systeemvlak van Windows 10, direct naast de klok. Op die manier moet het gebruik gestimuleerd worden en zou de assistent minder makkelijk te verwijderen zijn.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.