Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste goedkope smartphone met dunne schermranden beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2017, 16:07 CategorieAndroid

Fabrikanten proberen het wel, maar kunnen op dit moment maar weinig innoveren met nieuwe smartphones. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan opvouwbare schermen, maar voordat het zover is, is de extra smalle schermrand het nieuwe grote ding. Tot nu toe behoorde dat toe aan de duurdere telefoons: de Samsung Galaxy S8 en de LG G6. Een Chinese fabrikant brengt daar verandering in met de Maze Alpha.

Smalle schermranden

De Maza Alpha beschikt over een 6-inch lcdscherm met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het apparaat heeft volgens de fabrikant extreem smalle schermranden en het display zou maar liefst 83 procent van de voorkant beslaan. Dat is in realiteit iets minder denken wij.

Uit de specificaties blijkt dat de smartphone 159,8mm hoog, 82,5mm breed en 8,1mm dik is. Er zit 3,75mm aan de randen van het scherm. Als je dat in ogenschouw neemt, komt de schermratio eerder uit op zo’n 75 procent. Dat is alsnog een nette score, maar minder dan de fabrikant opgeeft. De renders die Maze Alpha al heeft vrijgegeven lijken ook een verkeerd beeld te geven en een smartphone te tonen met veel smallere schermranden dan in het echt zal zijn.

Specificaties Maze Alpha

Afgezien van de smalle schermranden is de Maze Alpha een prima smartphone. De telefoon beschikt over een Helio P25-processor die draait op 2,5 GHz. De goedkoopste versie beschikt over 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Bij de duurdere variant is dat 6 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen.

De telefoon beschikt uiteraard over een voor- en achtercamera. Die aan de voorkant heeft een resolutie van vijf megapixel en die aan de achterkant dertien. De accu heeft een nette capaciteit van 4.000mAh en ondersteunt snelladen. De fabrikant noemt Android 7.0 als software op het toestel.

Pre-orderen is al mogelijk via de website van Maze Alpha. De smartphone kost daar 180 dollar, omgerekend 161 euro. De duurdere variant gaat voor 220 dollar (196 euro) over de virtuele toonbank.

  • Delen:
Samsung Galaxy S8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.