Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt beveiligingsupdate voor juni voor Pixel en Nexus uit

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2017, 16:49 CategorieAndroid

Google heeft dinsdag de nieuwste beveiligingsupdate uitgebracht voor Nexus- en Pixel-apparaten. De update kan nu elk moment arriveren. Mensen die een toestel van een andere fabrikant gebruiken, moeten vaak (veel) langer wachten op deze update.

Download de beveiligingsupdate naar je Nexus of Pixel

Aan het begin van iedere maand brengt Google de beveiligingsupdate voor Android uit. Die is dan per direct beschikbaar voor Google-apparaten, zoals de Nexus- en Pixel-lijn, en komt pas op een later moment naar apparaten van andere fabrikanten toe. Die fabrikanten willen vaak zelf nog dingen toevoegen aan de lijst met bugoplossingen, prestatieverbeteringen en andere beveiligingszaken, vandaar dat er vaak vertraging in zit. Eigenaars van een Nexus of Pixel kunnen de update nu echter elk moment verwachten op hun apparaten.

Er zijn twee pakketten beschikbaar, die tegelijkertijd worden gedownload (wanneer je dat over-the-air doet). De reden dat er altijd twee pakketten worden geleverd is omdat fabrikanten dan zelf sneller de mogelijkheid hebben problemen op te lossen met Android-apparaten die universeel zijn. Alleen de apparaten van de zoekmachinegigant krijgen ook patchversie 2, terwijl apparaten van andere fabrikanten zouden mogen rekenen (en dat is niet altijd het geval) op versie 1. Zoals altijd geeft Google ontzettend weinig details vrij over de problemen met de software, zodat kwaadwillenden niet meteen op missie gestuurd worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.