Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt reCAPTCHA naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 15:14 CategorieAndroid

Google schrijft in een blogpost dat reCAPTCHA nu ook beschikbaar is voor Android, en dat de technologie binnenkort ook naar iOS komt. Ontwikkelaars kunnen de software integreren in hun apps en zo automatisch zien of een gebruiker wel een mens is. Bots en spammers kunnen toegang tot de apps ontzegd worden.

reCAPTCHA: slimme software

Iedereen kent de CAPTCHA wel: het zijn van die vervelende en vaak moeilijk te lezen foto’s, waarvan je cijfers en letters moet overtikken. Op die manier kan voorkomen worden dat bots meerdere accounts aanmaken en wordt spam op het internet tegengegaan. Een paar jaar geleden kwam Google met een belangrijke vernieuwing: de reCAPTCHA.

Bij die nieuwe versie van de technologie hoeven gebruikers alleen maar aan te vinken dat ze mens zijn. Het systeem zoekt vervolgens automatisch uit of dit waarschijnlijk klopt. Google heeft de technologie ondertussen zo ver doorontwikkeld dat gebruikers niets meer te zien krijgen. Op basis van het klikgedrag van een gebruiker, en eerdere websitebezoeken, bekijkt de technologie of het om een mens of machine gaat. Bots en verdachte systemen worden nog altijd gevraagd een puzzel te maken.

Een veiliger internet

De gedachte van Google is dat met reCAPTCHA het internet een stuk veiliger wordt. Ontwikkelaars kunnen immers voorkomen dat bots ongewenst toegang krijgen tot hun systemen en de techniek voegt een extra beveiligingsmechanisme toe. Om die reden is toegang tot de software van het bedrijf dan ook mogelijk gemaakt via het Google SafetyNet. De API komt volgens Google op een later moment ook naar iOS, maar wanneer wilde het nog niet bekend maken.

De gedachte is duidelijk: Google wil “het internet voor iedereen (behalve bots) veiliger en gemakkelijker in gebruik maken”. Die missie lijkt vooralsnog wel te slagen. In de blog schrijft Google dat reCAPTCHA ondertussen door meer dan 1 miljard mensen gebruikt is. Nu de techniek ook binnen een API voor Android – en straks iOS – beschikbaar is, zal dat aantal alleen maar snel toenemen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.