Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome ondersteunt alvast picture-in-picture op Android O

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2017, 9:47 CategorieApplicaties

De Google Chrome-browser op Android heeft een update gehad en ondersteunt alvast picture-in-picture op Android O. Dat is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, dat nu wordt getest en later dit jaar beschikbaar zal zijn.

Picture-in-picture Google Chrome

Eén van de grote nieuwe functies van Android O, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, is picture-in-picture. Met deze feature is het mogelijk een video te bekijken in een klein schermpje op de voorgrond, terwijl je op de achtergrond andere dingen doet — zoals artikelen lezen of chatten, bijvoorbeeld. Een handjevol apps biedt de ondersteuning al aan op Android, zoals VLC, Duo en Google Play Movies en vanaf vandaag is het ook zo dat Google Chrome, de populaire browser van Google, de mogelijkheid ondersteunt.

Mocht je meedoen met de testperiode van Android O (zo niet, klik dan hier om mee te doen), dan werkt het als volgt. Open een video in de browser (bijvoorbeeld via de mobiele site van Twitter op YouTube en tap op het icoontje waarmee je de video op het volledige scherm weergeeft. Druk vervolgens twee keer op de knop waar je je recent gebruikte apps in terugvindt. Daarna staat de video klein in beeld en kun je hem verslepen naar de plek waar je hem wil hebben, zodat dat venstertje mogelijk niet iets bedekt wat je nog wil lezen of zien.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.