Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google toont einddatum ondersteuning Nexus- en Pixel-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 10:13 CategorieAndroid

Google heeft een lijst online gezet van de Nexus- en Pixel-toestellen en wanneer de ondersteuning voor deze toestellen zal eindigen. Het gaat om zowel tablets als smartphones, en Google maakt onderscheid tussen Android-updates en beveiligingsupdates. Benieuwd of jouw Nexus- of Pixel-toestel nog een update kan verwachten? Bekijk de lijst.

Tot wanneer updates voor Nexus en Pixel?

Zoals je in onderstaande tabel kunt zien heeft Google het nu een stuk duidelijker gemaakt wanneer de ondersteuning voor een specifiek toestel eindigt. De wat oudere Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10 krijgen al even geen ondersteuning meer, niet via telefoon/online maar ook niet in de vorm van gegarandeerde beveiligingsupdates of nieuwe versies van Android. Bezitters van een Nexus 6 of Nexus 9 hebben nog tot oktober van dit jaar voordat de volledige (gegarandeerde) ondersteuning vervalt.

Voor de overige toestellen, waaronder de Google Nexus 5X en 6P en de Pixel-smartphones, geldt dat je nog even de tijd hebt. Google zal deze toestellen de komende tijd nog blijven voorzien van updates en actief blijven ondersteunen. Op het gebied van Android-versies heeft Google onlangs Android O officieel gepresenteerd. Deze Android-versie moet komende herfst op de eerste toestellen verschijnen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.