Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google neemt ex-Apple-medewerker met verstand van processors aan

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2017, 12:44 CategorieHardware

Google heeft een ex-medewerker van Apple aangenomen. De beste man staat bekend als een hardware-architect en kan Google gaan helpen bij het ontwikkelen van een processor. Wellicht voor de volgende generatie Pixel-smartphones.

Van Apple naar Google – Switching

Het ziet ernaar uit dat Google grote plannen heeft voor zijn hardware-afdeling. Variety meldt dat de zoekmachinegigant Manu Gulati heeft aangenomen. Dit is een hardware-architect, die voorheen werkzaam was bij Googles concurrent Apple. Gulati speelde een grote rol bij het ontwikkelen van de system-on-a-chip (soc) van het bedrijf uit Cupertino, waar hij acht jaar mee bezig is geweest. Bij Google is de beste man Lead SOC Architect, wat er mogelijk op duidt dat er hard wordt gewerkt aan een eigen chipset voor in toekomstige Pixel-modellen.

Mocht Gulati de ruimte krijgen die hij nodig heeft, dan kan die een grote rol gaan spelen in het succes van de processor die in de Pixel-smartphones terecht kan komen. De processorserie die Apple simpelweg A heeft genoemd, verricht wonderen voor iPhone en iPad en dergelijke prestaties zouden niet misstaan voor een product van Google. Niet dat Google slechte hardware levert, integendeel. Maar met de hardware- en software-optimalisaties en -afstemmingen gecombineerd, kan een nieuwe Pixel-smartphone ontzettend krachtig worden.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.