Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Pixel 2 XL krijgt scherm van bijna 6 inch’

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2017, 18:23 CategorieAndroid

Google werkt aan de opvolgers van de Pixel en de Pixel XL (hierboven afgebeeld), en die gaan volgens de geruchten Pixel 2 en Pixel XL 2 heten. De grootste van de twee zou een schermdiameter krijgen van 5,99 ich en dat is een flink stuk groter dan het scherm van de Pixel XL.

Pixel XL 2

De Pixel XL heeft een scherm van 5,5 inch. Een halve inch erbij lijkt weinig, maar is in de praktijk toch een flink stuk groter. De schermgrootte is uitgelekt via een bron van xda developers. De telefoons zouden volgens deze bron erg lijken op de huidige Pixels, met een paar nieuwe specificaties en nog wat verrassingen.

Bezels gekrompen

De grootste, Pixel XL 2, heeft als werktitel Taimen. De bezels zijn flink gekrompen ten opzichte van de Pixel XL. Er zou 128GB opslaggeheugen in zitten. LG zou deze telefoon gaan maken en ook tekenen voor het scherm dat een resolutie van 1440 pixels krijgt.

Geen dual camera

Google begint bij deze telefoons nog niet aan de dual-camera trend die we bij diverse nieuwe topmodellen zien; op de achterkant van beide nieuwe telefoons komen we volgens de bron maar één camera tegen. De processor is, zoals te verwachten valt, een Qualcomm Snapdragon 835 die wordt ondersteund door 4GB ram. Er is wel een andere trend waarin Google mee gaat: het schrappen van de 3,5 mm oortelefooningang.

Twee nieuwe Pixels, geen drie

Hoewel Google eerder van plan schijnt te zijn geweest om drie verschillende Pixel-smartphones op de markt te brengen, worden het er blijkbaar maar twee. Er zou een middenmoter zijn geweest die Google inmiddels weer heeft geschrapt. Dus nu blijft over een 5-inch en een bijna 6-inch model.

Kleinere glasplaat

Op de achterkant van de huidige Pixel-smartphones zit een flinke glasplaat. Die zou bij de Pixel XL 2 flink krimpen en niet langer over de vingerafdrukscanner heen vallen. De kleinere telefoon zou grotendeels hetzelfde design behouden als zijn voorganger.

Het duurt nog enkele maanden voordat de nieuwe Pixels officieel worden gelanceerd, dus er kan nog het een en ander veranderen in de specificaties en het design. Bij dit soort geruchten weet je maar nooit wat er uiteindelijk in het eindproduct wordt verwerkt. De meeste specs klinken echter niet onwaarschijnlijk.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.