Google test nieuw deelmenu binnen fotoapplicatie Google Photos

28 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
google-photos

Enkele Android-gebruikers hebben opgemerkt dat de fotoapplicatie Google Photos is voorzien van een nieuw deelmenu. Deze gebruikers hebben toegang tot een carrousel met foto's, die boven het menu hangt waar ze de personen uit kunnen kiezen met wie ze willen delen.

Nieuwe deelmenu in Google Photos gespot

Enkele gebruikers die de fotoapplicatie Google Photos op Android gebruiken hebben gemeld dat er een nieuw deelmenu wordt getest. Het deelmenu an sich is niet veranderd: je tapt op delen en het menu zal van onder naar boven schuiven. Maar boven dat menu staat een carrousel waar foto’s uit gekozen kunnen worden. In de linker bovenhoek staat een cirkeltje waar je een vinkje in kunt zetten. Staat er een vinkje in, dan betekent dit dat je de foto’s gaat delen. Je kunt van links naar rechts scrollen om de foto’s te bekijken en te selecteren.

Het mooiste aan deze aanpassing is dat je nu de volledige foto kunt bekijken tijdens het selecteren en dat er geen andere menu’s in de weg zitten. Ook is dit een mooie manier om nog eens de foto’s na te lopen die je op het punt staat te delen. De laatste tijd voorziet Google de Google Photos-app wel vaker van updates. Zo is er een archieffunctie opgedoken, waar je foto’s in kunt plaatsen die je niet in je feed wil zien, en is het zo dat je niet meer automatisch kan uploaden tijdens het uploaden van je toestel. Google heeft hier niet op gereageerd.

Reacties (0)