Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test een transparante versie van Google Now-paneel

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 8:49 CategorieAndroid

Google test momenteel een aangepaste versie van het Google Now-paneel. Deze versie heeft een transparante achtergrond, in plaats van een witte. Wanneer en of deze verandering naar iedereen wordt uitgerold, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend.

Google Now: transparant aan de zijkant

Toen Google Now werd geïntroduceerd was het een belangrijk onderdeel binnen Android. Echter, vandaag de dag houdt Google zich voornamelijk bezig met de Google Assistent, een stemassistent die kan verschijnen op smart devices, in smarthomes en wearables. De laatste redesign van Now stamt alweer uit 2015, waardoor het erop lijkt dat Google de Now-functie een beetje wil vergeten. Niets lijkt echter minder waar te zijn, aangezien enkele Android-gebruikers een transparante versie van het paneel hebben ontvangen.

Technisch gezien bestaat Google Now niet meer en moet het paneel Google Feed worden genoemd. Maar er zijn nog maar weinig mensen die dat doen. Wellicht helpt een nieuw design daarbij, waardoor Google Feed zich kan onderscheiden van Now. De witte achtergrond is dus ingewisseld voor een transparante versie, die een donkere laag over de achtergrond aanbrengt. De content lijkt vooralsnog niet aangepast te zijn. De Reddit-gebruiker die dit nieuws naar buiten bracht heeft een Pixel XL, die onaangepaste Android-software draait.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.