Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google’s Andromeda is dood, lang leve Fuchsia

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 21:01 CategorieAndroid

Google is achter de schermen nog maar net begonnen met het nieuwe besturingssysteem Andromeda, dat zowel Chrome als Android had moeten samenvoegen en uiteindelijk vervangen. Maar om nog onbekende reden schijnt Google ineens met het hele project gestopt te zijn.

Chrome OS + Android = Andromeda

Chrome OS draait op de Chromebook-laptops, Android op tablets, smartphones en smartwatches. Het leek voor de hand te liggen om deze besturingssystemen in elkaar te vouwen en er één nieuw OS van te maken. Maar dat gaat dus niet meer door, als we de hoofdredacteur van 9to5Google mogen geloven. Hij twittert erover dat onderdelen wel worden opgepakt in andere projecten waar Google mee bezig is.

Fuchsia

Er is nog een ander Google-project, met de naam Fuchsia. Dat is niet geannuleerd en zou de ‘geestelijke opvolger van Andromeda’ moeten zijn.

Nieuw OS

Fuchsia is nog niet veel in het nieuws geweest. Het is heel anders dan Android of Chrome OS, en het ziet er in de verste verte niet uit als een poging om deze twee besturingssystemen samen te voegen. Het is eerder een compleet nieuw OS dat er ook heel anders uitziet. Maar wel op alle mogelijke schermformaten kan draaien.

De ontwikkeling van Fuchsia is echter nog maar net begonnen, en het zal lang duren voordat een bijzonder succesvol besturingssysteem als Android er door wordt vervangen. Google lijkt ook niet helemaal te weten waar het heen wil met dit nieuwe besturingssysteem, dat helemaal van niets moet worden opgebouwd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.