Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad M3 Lite straks ook in 8-inch versie te krijgen

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 11:07 CategorieAndroid

Huawei heeft onlangs een serie Androidtablets aangekondigd, waaronder de 10-inch MediaPad M3 Lite. Nu is er ook een 8-inch versie van deze tablet gepresenteerd.

Lichtere versie

De Mediapad M3 Lite 8.0 is een iets lichtere versie, ook qua hardware, van zijn grotere broer. De tablet is voor Nederland nog niet aangekondigd. De 10-inch versie is hier wel verkrijgbaar, dus het valt te verwachten dat ook de nieuwe 8-inchvariant deze kant op komt. De 10-inch Mediapad M3 Lite kost rond de 375 euro, te verwachten valt dat de 8-inch versie zo’n honderd euro goedkoper wordt.

Dunnere schermranden

Het design van de tablet komt overeen me dat van andere tablets van Huawei die onlangs op de markt zijn gebracht. De randen rondom het scherm lijken alleen wat dunner te zijn. Aan de persrenders te oordelen, is de tablet vervat in een aluminium rand, maar de achterkant is waarschijnlijk van plastic. De tablet heeft een micro usb-aansluiting. Usb type-c wordt bij dit model nog niet geleverd.

Harman/Kardon

Onder de homeknop die onderaan het scherm zit, bevindt zich een vingerafdrukscanner. Zowel de voor- als de achtercamera biedt een resolutie van 8 megapixel. De luidspreker in deze tablet is in samenwerking met luidsprekerfabrikant Harman/Kardon ontwikkeld.

Full HD-scherm

Verdere specificaties vermelden een 8-inch scherm met full HD-resolutie van 1920 x 1200 pixels. De Qualcomm Snapdragon 435-processor drijft het toestel aan. Er zit 3GB of 4GB werkgeheugen in, dat hangt af van de variant. Ook wat het opslaggeheugen betreft zijn er twee, die 32GB of 64GB aan ruimte bieden voor apps, games en data.

Android 7.0 Nougat

De grote Mediapad loopt op een Kirin 950-processor, die een stuk sneller is dan de Snapdragon 435. GPS, lte en een 4800 mAh accu maken de rij specs af. De tablet wordt met Android 7.0 Nougat geleverd, met daaroverheen de softwareschil EMUI 5.1 van Huawei.

  • Delen:
Huawei MediaPad M3 Lite 10
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.