Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Y7: budget-smartphone met lange accuduur

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2017, 12:43 CategorieAndroid

Huawei introduceert vandaag een nieuwe budget-smartphone voor de Nederlandse markt. De Chinese fabrikant komt met de Huawei Y7, voorzien van een octacore-processor en Android 7.0 Nougat.

Huawei Y7 gelanceerd

De Huawei Y7 is een strak vormgegeven smartphone met een formaat van 5.5-inch. Het toestel is voorzien van een metalen body met afgeronde hoeken. Het 5.5-inch ips-scherm heeft een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en beschikt over een Eye Comfort Modus die moet zorgen voor minder vermoeide ogen bij lang lezen of een film kijken. Een vingerafdrukscanner is niet aanwezig, wel beschikt de smartphone over 4G, WiFi, bluetooth en GPS.

Verder beschikt de smartphone over een 4.000mAh accu die een batterijduur van ongeveer twee dagen moet verzorgen, een Qualcomm Snapdragon 435-processor met acht kernen, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 128GB uitgebreid kan worden. De Huawei Y7 is uitgerust met een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel is voorzien van Android 7.0 en de Huawei EMUI 5.1. Daarbij kun je twee simkaarten in het toestel stoppen.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Y7 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, grijs en goud. Het toestel is vanaf de laatste week van juli beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro euro.

  • Delen:
Huawei P10 Plus
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.