Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram gebruikt kunstmatige intelligentie voor blokkeren van beledigende comments

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2017, 9:42 CategorieApplicaties

Instagram heeft aangekondigd meer tegen beledigende comments te willen doen op het sociale netwerk en zet daarom kunstmatige intelligentie in. Voorheen was er al een filter, maar die filtert alleen op handmatig ingevoerde woorden of zinnen.

Instagram zet A.I. in tegen beledigende comments

Instagram introduceert deze week een vernieuwde commentfilter, met als doel beledigende comments van het sociale medium te weren. Dat doet het bedrijf door middel van kunstmatige intelligentie. Er bestaat al een filter op de fotodeeldienst, maar die filtert alleen woorden en zinnen die handmatig zijn ingevoerd door een gebruiker. Dit nieuwe systeem is dus veel slimmer en kan naar verluidt ook naar de context kijken waarin een mogelijke belediging wordt gebruikt. Zo moeten er meer haatcomments gaan verdwijnen van het netwerk.

Die comment wordt voor de buitenwereld verwijderd, maar de poster van het berichtje zal hem nog wel te zien krijgen. Die weet dus niet zeker of zijn bericht is aangekomen of niet. Dit nieuwe filter staat ook automatisch ingeschakeld op Instagram: je hoeft hier dus zelf geen handeling voor te verrichten. Wel heb je nog altijd de vrijheid het systeem uit te schakelen of te leunen op het eerder gelanceerde filter, waarin je dus zelf je eigen woorden en zinnen hebt toegevoegd. Momenteel werkt dit slimmere filter overigens alleen in het Engels.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.